Kip piri piri recept: Kip piri piri ovenschotel - Miljuschka (2024)

1 uur uur 5 minuten minuten

Naar recept gaan

Categories: Diner, Eiwitrijk, Hoofdgerechten, Kip recepten, Ovenschotel recepten, Ovenschotels, Recept

  • Kip piri piri recept: Kip piri piri ovenschotel - Miljuschka (1)

Zet eens wat extra pit op tafel met deze kip piri piri ovenschotel. Lekker voor doordeweeks met een frisse salade en crispy aardappeltjes, of als snack in het weekend met een heerlijk koel biertje erbij.

Piri piri

Kip piri-piri of piripiri kom je ook wel tegen onder de naam ‘Frango Piripiri’ en komt oorspronkelijk uit Angola en Mozambique. Door de Portugezen is het uiteindelijk in Portugal beland, waarna het ook in ons land razend populair is geworden. De piri piri peper (of African Bird’s Eye) is de naamgever van dit gerecht. Omdat dat specifieke pepertje best lastig te krijgen is, maak ik voor dit gerecht mijn eigen kruidenmix, maar mocht je dat teveel hassle vinden dan kun je natuurlijk ook een potje piri piri kruiden kopen in de supermarkt.

Kip piri piri ovenschotel

Het fijne aan dit gerecht is dat je alles in één ovenschaal kunt bereiden en dus niet hoeft te hannesen met allemaal verschillende potten en pannen. Ook is het een gerecht wat zich heel goed laat voorbereiden en zowel perfect is voor een drukbezette maandag als lazy sunday. En tot slot is kip eigenlijk altijd een crowdpleaser, dus deze ovenschotel is gewoon heel fijn om in je recepten repertoire te hebben. Lekker met rijst of stukjes brood om die overheerlijke sappen mee op te dippen.

Mmmm zo lekker! Wil je zien hoe ik hem maak? Kijk dan ook even naar de onderstaande video:

@miljuschka

🌶️ Kip piri piri, ai caramba! 🌶️ Heel makkelijk en heel lekker, het recept vind je op miljuschka.nl #recept #foodies #traybake #diy #food

♬ Salsa en la Calle (Instrumental) – Sr Ortegon

Kip piri piri recept: Kip piri piri ovenschotel - Miljuschka (2)

kip piri piri ovenschotel

4.78 van 50 stemmen

Recept afdrukken Recept pinnen

Voorbereidingstijd 25 minuten min

Bereidingstijd 40 minuten min

Totale tijd 1 uur uur 5 minuten min

Gang Hoofdgerecht

Porties 4 Personen

Benodigdheden

  • staafmixer

  • Hoge mengbeker

  • Knoflookpers

  • Ovenschaal ca 25 x 30 cm

Ingrediënten

  • 5 rode pepers
  • 4 citroenen
  • 130 ml olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 tl paprikapoeder
  • 12 kipdrumsticks
  • 2 dikke sneden zuurdesembrood ca 150 g
  • 4 paprika’s verschillende kleuren
  • 4-5 el gemengde olijven zonder pit
  • 3 takjes bladpeterselie
  • peper en zout

Instructies

  • Halveer de rode pepertjes over de lengte en verwijder de zaadlijsten. Hak ze fijn. Doe ze over in een hoge mengbeker. Pers 2 citroenen erover uit en voeg 100 milliliter olijfolie toe. Pers de knoflookteentjes er bovenuit en voeg de paprikapoeder toe. Pureer met een staafmixer tot een zo glad mogelijke marinade en breng op smaak met peper en zout.

  • Kerf de drumsticks op verschillende plekken in met een mesje (zo kan de marinade er nog beter intrekken). Leg de kipdrumsticks in een schaal en schenk de marinade erover (of doe in een hersluitbaar zakje). Laat ze tenminste 30 minuten marineren, maar hoe langer hoe lekker het wordt (bijvoorbeeld een nacht).

  • Snijd het brood in grove stukken van ca 1,5 centimeter. Halveer de paprika’s, haal de zaadjes eruit en snijd ze in grove stukken. Verdeel het brood en de paprikastukken over de ovenschaal en schenk er 2 eetlepels olijfolie bij, schep door tot alles goed bedekt is. Bestrooi met peper en zout.

  • Verwarm de oven voor op 220 graden (elektrisch), 200 graden (hetelucht)

  • Haal de drumsticks uit de marinade en leg ze tussen de paprikastukken. Schenk de overgebleven marinade eroverheen. Snijd de 2 overgebleven citroenen in parten en leg ze in de ovenschaal. Zet de ovenschaal 35-40 minuten in de oven tot de kip goudbruin gebakken is. Voeg de laatste 5 minuten de olijven toe.

  • Hak de peterselie grof en strooi over de kip.

Disclaimer

De aangegeven voedingswaarde is gebaseerd op standaard tabellen en daarmee een geschat totaal. Aan de gegevens in de voedingswaarde tabel kunnen geen rechten ontleend worden. Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via deze link iets koopt, verdien ik daar een klein percentage aan.

Heb je dit recept gemaakt? Deel het op Instagram of Facebook En tag @Miljuschka of tag #miljuschka!

Kip piri piri recept: Kip piri piri ovenschotel - Miljuschka (3)

Miljuschka Witzenhausen

Kip piri piri recept: Kip piri piri ovenschotel - Miljuschka (4)

Miljuschka Witzenhausen is bekend als tv-kok, all round food expert bij RTL Boulevard en ze maakt culinaire reizen voor 24Kitchen. Op Miljuschka.nl neemt ze je mee in haar wereld, deelt ze de lekkerste recepten met je, geeft de beste kooktips en laat je zien dat goed en lekker eten echt niet ingewikkeld hoeft te zijn.

Meer lekkere recepten:

Piri-piri kippenvleugeltjes met knapperige komkommersalsaOvenschotel van witlof met kip in roomsausOvenschotel met kip, pruimen en Chinese kool

Kip piri piri recept: Kip piri piri ovenschotel - Miljuschka (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Patricia Veum II

Last Updated:

Views: 5233

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Patricia Veum II

Birthday: 1994-12-16

Address: 2064 Little Summit, Goldieton, MS 97651-0862

Phone: +6873952696715

Job: Principal Officer

Hobby: Rafting, Cabaret, Candle making, Jigsaw puzzles, Inline skating, Magic, Graffiti

Introduction: My name is Patricia Veum II, I am a vast, combative, smiling, famous, inexpensive, zealous, sparkling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.